Aflat la a 4a editie, Programul de Mentorat– realizat cu sustinerea comunitatii de alumni ASEBUSS– a fost adaugat ca un beneficiu suplimentar in programele Executive MBA si Entrepreneurial MBA. ASEBUSS este prima școală de afaceri din România care a pus la dispoziția studenților săi un program de mentorat, la fel cum o fac universități de prestigiu din lume, precum London Business School, INSEAD, Foster Business School sau IESE

Programul Mentorat 1:1 oferit de ASEBUSS ȋn parteneriat cu Asociația de Alumni Business Club reflecta dorința școlii de a oferi suport individual studenților ȋn atingerea obiectivelor profesionale și personale.

“In acest program, absolventi valorosi ai scolii , cu experienta de management in Romania, in Europa si SUA, isi asuma rolul de mentor pentru actualii studenti, astfel incat sa generam o conexiune cat mai buna intre generatii, sprijin in atingerea unor obiective profesionale si sa dezvoltam in continuare networkingul ASEBUSS’. Bianca Ioan-Director Marketing ASEBUSS School of Business.

 

Mihai Coca-Cozma – Board Mamber/Antreprenor/Coach, ASEBUSS Alumni 1997
“Pentru mine programul Mentorat a fost o experienta interesanta. Am o agenda extrem de incarcata si chiar m-am gandit serios cum voi face loc sesiunilor cu mentees care m-au ales sa lucram impreuna. In practica insa sesiunile de mentorat imi produc o atat de mare bucurie si satisfactie incat nu doar ca mi-am gasit timp, dar am luat decizia sa ma inscriu ca mentor si in programul Mentorat 2021.”

Mihai Chiriacescu – CEE Group Brand Manager PPD Romania, EMBA Participant 2020

 

“Sa fii mentor inseamna sa iti asumi o responsabilitate pentru modul in care stabilesti si ghidezi relatia cu mentee-ul. Acest program a fost pentru mine o ocazie extraordinara sa cunosc oameni pasionati de meseria lor si de dorinta de a evolua. Cred ca ceea ce ne leaga pe noi, studentii si absolventii ASEBUSS, este aceasta asumare a rolului de leader si a dorintei de a fi din ce in ce mai bun. Abia astept sa vad ce mentee imi rezerva noul program de anul acesta ” Gina Matei, absolventa EMBA 2016

“M-am intalnit si am discutat cu un singur mentor dintre cei propusi, nu am simtit nevoia sa mai evaluez alternativele propuse. Lucrurile s-au intamplat rapid si pozitiv pentru mine, iar programul a fost ceas, ne-am intalnit la fiecare 2 saptamani. Obiectivul meu principal l-am urmarit cu prioritate in timpul acestor discutii, majoritatea online. Cu siguranta, intalnirile face to face aduc un avantaj suplimentar, cand sunt posibile.” Ionel Sincu, absolvent EMBA 2020

“Am apreciat enorm programul mentorat si faptul ca a a fost foarte bine organizat calendarul, ceea ce mi-a permis sa ma tin de sesiunile planificate cu mentorul. Pe de alta parte, fiind student in programul EMBA, am apreciat si flexibilitatea pe care am avut-o asa incat sa pot adapta programul la agenda mea foarte incarcata in unele perioade.”

 

Mugur Dogariu – Managing Director, Entreprenor, Mentor –  ASEBUSS Alumni 2011

“Eu m-am inscris ca mentor in program in ideea de a da inapoi scolii macar o mica parte din ceea ce am primit de la ASEBUSS. Dat fiind ca am avut 3 mentee in fiecare an, ma bucur sa am confirmarea ca au gasit valoare in discutiile noastre.”

Malina Arsenoiu – Operations Director Leadder – EMBA Participant 2020

„Mă bucur că am acceptat provocarea de a intra în programul de mentorat. Inițial, am fost ușor sceptică deoarece credeam că este important să cunoști deja persoana pe care o alegi ca mentor, însă am luat decizia potrivită. Am cunoscut un manager și un om de succes de la care am învățat multe și de la care voi mai avea de învățat înzecit, de acum înainte. Pe lângă învățăminte, apreciez foarte mult faptul că Mugur este relaxat, ceea ce îmi permite și mie să fiu la fel, iar interacțiunile noastre să fie naturale, spontane și astfel, extrem de valoroase pentru mine.”

Prin aceasta initiativa recentaASEBUSS a considerat necesar să se implice mai mult ȋn sprijinirea comunității de afaceri, a managerilor și antreprenorilor pentru a le oferi claritate, susținere și recomandari de dezvoltare și/sau reorganizare a activității, ȋntr-o perioadă ȋn care mediul economic traverseaza o perioada de incertitudine, combinate cu presiuni globale, de digitalizare si de transitia catre o economie ‘verde’.